In English

Suomi |

På Svenska |

Konferenscenter och Hotell

Hotel Tegel

Fiskarsvägen 9

10470 FISKARS

tel. +358 (0)50 441 91 79

tegel(at)tegel.fi

AKTIVITETER

 

Under konferensdagen kan man bekanta sig med bruket antingen på egen hand eller genom organiserade gruppaktiviteter. I den historiska bruksmiljön möts gästerna av modern design och konst, både i affärerna och på de mångsidiga utställningarna. Det är också möjligt att besöka hantverkare, följa med deras arbete och samtidigt beundra deras alster. Vi hjälper er gärna planera ert program enligt er tidtabell och era önskemål.

Lär känna bruket på egen hand

I Fiskars Bruk finns många olika affärer och verkstäder som är öppna tisdag–söndag 12–17 från oktober till april och alla dagar från 11–18 från maj till oktober.

 

Testa dina hantverkarkunskaper

I glashyttan får man prova på glasblåsning och skapa ett eget glasföremål, i pappersverkstaden kan man göra eget papper och i smedjan får man prova på att smida.

Guidad rundtur

På en guidad rundtur får man lära sig om brukets historia och nutid. Tid cirka 1 timme (80 euro / grupp).

NATURAKTIVITETER I FISKARS BRUK

Äventyr och aktiviteter i naturen med SE-Actions guider piggar upp mötesdagen.

IYENGARJOGA

Iyengarjoga passar alla, oberoende av ålder, kondition, kön eller livssituation. Den tillför samtidigt kraft, smidighet, uthållning samt självinsikt både fysiskt och andligt. Det är en dynamisk form av joga, som minskar på fysiska och psykiska spänningar samt frigör livskraft.

 

Besök hos det lokala bryggeriet, destilleriet och sidertillverkaren

Fiskars bryggeri, Ägräs destilleri och Kuura Cider erbjuder ett annorlunda uppfriskande inslag i konferensdagen. Producenterna ordnar rundturer I anläggningarna med tasting möjlighet. Rundturen tar 35 minuter till 3 timmar beroende av valt program.

TERRÄNGCYKLING I FISKARS HÄRLIGA NATUR

 Det finns circa 60 km cykelbanor I Fiskars bruks skogar och slätter. Banorna är väl planerade med beaktande den känsliga naturen. Det finns banor och stigar för såväl nybörjare som längre hunna. Höjdskillnader på upp till 60 meter garanterar en upplevelse I både upp- som nedförsbackar.

Fiskars Tennisklubb och Hotell Tegel samarbetar!

 

Fiskars Tennisklubb verkar i centrala Fiskars bruk.

 

Hotellets gäster har nu en möjlighet att boka utebanor. Priset per bana och timme är 30 €. Bokningarna via hotellets reception.

 

Parkbackens spelunderlag  är röd lera (red clay) , samma som t.ex. den legendariska Roland Garros banan i Paris.